fbpx

Važno obaveštenje

Xteam Island

MI JESMO ZA UREĐENJE PRIOBALJA, ALI NA ZAKONIT NAČIN!

Imajući u vidu nove odluke Gradske uprave i gradskih vlasti, došli smo u nezavidnu situaciju o kojoj želimo da budu obavešteni svi naši članovi i prijatelji ne bi li zajedno učinili korake koji će pomoći opstanku trening centra Xteam Island i zadržavanju lokacje na kojoj se nalazimo.

Obzirom da ste većinom ljudi koji nas poštuju i koji rastete sa nama, koji trenirate sa nama, uživate na jutarnjim kafama, učestvujete u našim radionicama ili samo dodjete na divni zalazak, nećemo dužiti o energiji, ljudima, treninzima i životu unutar naše male oaze, o tome da su mnogi postali nerazdvojni prijatelji, da su se neki i venčali, a da su i prvi koraci mnogih beba učinjeni baš na ovom mestu. Kupali smo se u ledu, otvarali I zatvarali sezonu kupanja u nenormalnim mesecima, ostajali do zore na našim svirkama I događajima, vozili se brodom, čamcima, kajacima, skijali na vodi, veslali na dasci, prvi put okupali svog ljubimca…. a ono što je najbitnije napokon smo uspostavili zdrave navike I redovan trening.

Obzirom da ste svi deo ove zajednice i osećate naš puls, dozvolite da vas upoznamo sa legitimitetom I legalnošću našeg Doma, našeg plutajućeg objekta XTEAM Island, kako bi i Vi kao deo nas imali argumente za borbu za naš opstanak, kako ne bi dozvolili nekom tamo da za nas I vas priča kako smo nelegalni, kriminalni ili bahati. Kako ne plaćamo poreze, komunalije ili smo deo neke političke struje.

Trening centar XTEAM Island

Xteam Island sagrađen je po svim dosadašnjim standardima izgradnje, pa i poseduje sve potrebne dozvole za obavljanje svoje delatnosti.

Objekat ima važeću plutajuću dozvolu izdatu od strane Lučke kapetanije Beograd. Ova dozvola izdata je na osnovu vrlo rigoroznih i sistematičnih pregleda „Uprave za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu“ pri Ministarstvu građevinarstva saobraćaja i infrastrukture. Ovi pregledi Uprave obavljaju se svake godine te se od nas zahtevaju novi uslovi koje uspešno ostvarujemo i nadograđujemo.

Poseduje legalni priključak na struju doveden od strane Elektro privrede Srbije, kao i priključak na vodu montiran od strane JKP Beogradski vodovod i kanalizacija uprkos navodima Gradskih vlasti da smo potpuno nelegalni.

Glavni objekat je namenjen neprofitnim organizacijama – Sportsko rekreativnom udruženju „Savska oaza“ i Sporsko rekreativnom udruženju „Warrior Factory“.

Privrednu delatnost obavlja preduzetnička firma „Xteam BGD“ koja je registrovana na dodatnom objektu-terasi splava.

Učešće na konkursu koji je izašao 25.novembra iznosi minimum 360.000 rsd, te nas dalje uslovljava da plaćamo zakup vodenog prostora od minimum 1.610.000 rsd godšnje, a uz to sve da se borimo i takmičimo sa profitno orjentisanim delatnostima da ovu cifru povećavamo kako bi ostali na mestu na kome se već nalazimo, na kome plaćamo sve poreze koji su od nas traženi da se plate, na kome imamo sve po p.s.-u. Na svake tri godine ponovo se takmičimo sa megalomanima koji će nas na kraju konačno i pregaziti.

Nakon dosadašnjih brzih i nepredvidivih poteza „nadležnih“ zaključujemo da se radi o unapred organizovanoj akciji „čišćenja“. Ne postoji akt kojim se uređuje procent splavskih mesta u odnosu na delatnosti tj. nema regulacije koja govori o tome da na jednoj obali treba da postoji određeni broj marina, određeni broj sportskih objekata, pa splav kućica, pa restorana i td. već je jedini kriterjum ko da više. Ovo znači da više neće postojati ni marine, ni splavovi kućice ni sportski splavovi, ni manji ribarski restorani… ovo znači da neće postojati srce Beograda i beogradskih reka… ovo znači da će ovo srce izmestiti na perifernu lokaciju gde će naravno ubrzo i prestati da kuca.

OVIM PISMOM APELUJEMO NA SVE VAS KOJI STE U MOGUĆNOSTI DA DATE SVOJ DOPRINOS KREATIVNO, DIGITALNO, PRIČOM, VIDEOM, ILUSTRACIJOM, POZITIVNIM STAVOM, PRAVNIM TIMOM, MEDIJIMA, VEZAMA, FINANSIJAMA ZA POČETAK PROŠIRITE NAŠU PORUKU I SMANJITE MRŽNJU PREMA SPLAVOVIMA I SPLAVARIMA.

Sve predloge šaljite na xteamisland@gmail.com, a eventualne donacije biće podeljene po cenovnim paketima, čijom kupovinom dobijate naše čalanarine, popuste ili proizvode, kao i karticu donatora i borca za Sport na rekama Beograda. Uplatu možete izvršiti klikom na link ili direktno u prostorijama Xteama.

Već neko vreme radimo na svemu ovome, sa strane ministarstava, sportskih saveza, istaknutih sportista i javnih lica… ali u ovoj završnici prvog I najbitnijeg dela nam je potrebna masovnost i podrška.

Naš timeline za naredni period:

1. U petak 02. dec u 14h održano je medijsko obraćanje u kome se pričalo o svim nepravilnostima ove nasilne Odluke grada. Tiče se svih splavara i splavova – bitno je da odgledate kako bi shvatili u koju poziciju smo dovedeni sa pravne strane

2. U ponedeljak 5. decembra je protest splavara mirnom vožnjom automobilima u kojoj nam je potrebno što više vozila bliže o ovome je na linku… PRIKLJUČI NAM SE I PODRŽI!

3. Snimamo kratak video materijal gde će nam biti bitno da što više vas učestvuje svojim odgovorom sa jednom ili par reči, a vezano za xteam, splav, zajednicu ili reku uopšte… montiraćemo ga da bude brz, kratak I jasan kako bi naša poruka išla što dalje, kako bi ostala trajna i pozitivna.

4. Napravili smo Savez sportskih splavova Beograda koji će ojačati ulogu sportskih klubova i udruženja na rekama Beograda. Jedan od glavnih ciljeva Saveza je donošenje predloga rešavanja pozicije sportskih i rekreativnih plutajućih objekata na rekama Beograda.

5. Svakodnevno radimo na novim taktikama i strategijama o kojima ćete biti obavešteni

Sportski pozdrav od Xteam ekipe

Sav novac koji se donira bice namenjen za izvrsenje i opstanak nase zajednice i transparentno prikazano. Ukoliko zelis da podrzis skeniraj kod ili nas kontaktiraj.

Doniraj 1000

Doniraj 5000